Blog Besparen Jupiler Pro League kijken bij Telenet en andere providers: ontdek de beste deals

Jupiler Pro League kijken bij Telenet en andere providers: ontdek de beste deals

04.09.2023 04.09.2023
Felix Ferret
3 min

Jupiler Pro League kijken? Dat wordt helaas huurder. Maar het is nog niet te laat. Wie de beste voetbalwedstrijden op de voet wil volgen, kan nog steeds een abonnement afsluiten. Bij welke provider sluit je het beste abonnement af om voetbal op tv te kijken?

De prijswijzigingen zijn een rechtstreeks gevolg van de overname van Eleven Sports, de rechtenhouder van de Jupiler Pro League, door DAZN. Reclame voor die naam hebben voetballiefhebbers intussen al meermaals op hun scherm zien passeren voor, tijdens en na de match. Het internationale entertainmentbedrijf wil sportwedstrijden aanbieden op een manier die meer aansluit bij het Netflix-model.

Geen nood voor bestaande klanten van Eleven Sports: sportwedstrijden kijken aan de voorwaarden van je huidig abonnement kan nog tot het einde van het jaar. Daarna zal je wel moeten overstappen op DAZN, wil je verder van een sportaanbod blijven genieten. Dat betekent dat een Pro League jaarpas voor de rest van het jaar 12,99 euro per maand kost, ofwel 129 euro per seizoen. Bij Eleven Sports is een jaarabonnement dus de goedkoopste optie.

Jaar- of maandabonnement

Bij DAZN geniet je dat voordeel niet. Een jaarabonnement kost er 14,99 euro per maand, waardoor je na een jaar 179,88 euro betaalt. Een jaarabonnement in één keer betalen kost je 178,99 euro. Maar kies je voor een maandabonnement, dan betaal je maandelijks 24,99 euro.

Sportliefhebbers die ervoor kiezen om een maandelijks abonnement te nemen, bijvoorbeeld om in de kalme sportmaanden juli en augustus geen abonnement te nemen, betalen zo 249,90 euro voor hun jaarlijks sportaanbod. Dat is 70 euro meer dan het jaarabonnement, maar ook 140 euro meer in vergelijking met de jaarpas bij Eleven Sports.

De Eleven Sports tv-pas, die nog tot het einde van het jaar blijft doorlopen bij DAZN, wordt automatisch verlengd. Na de eerste 12 maanden van je contract kan je je abonnement wel maandelijks opzeggen, zolang je de opzegtermijn van 30 dagen respecteert.

Hogere prijs bij Telenet

Tv-kijkers hebben ook de optie om Eleven Sports toe te voegen aan hun tv-abonnement. Voorlopig heeft enkel Telenet zijn prijs met 2 euro omhoog getrokken, maar wanneer de nieuwe prijzen voor DAZN vanaf 2024 beginnen gelden, zullen andere tv-operatoren ongetwijfeld ook volgen.

Telenet-klanten betalen vandaag 21,95 euro voor hun Play Sports-abonnement, waartoe ook de kanalen van Eleven Sports behoren. Bij Play Sports bekijk je ook het beste uit de Engelse Premier League en de Formule 1. Bij Orange betaal je 10,99 euro per maand voor Orange Football, met wedstrijden uit onder andere de Pro League, buitenlandse competities (LaLiga, Bundesliga, etc.) en het beste uit de NBA en NFL.

Proximus-klanten hebben de optie om Pickx Sports toe te voegen aan hun abonnement. Voor 16,99 euro per maand kijk je wedstrijden uit onder andere de Pro League, buitenlandse competities (LaLiga, Bundesliga, etc.) en exclusief alle wedstrijden uit de UEFA Champions League. Verder heb je toegang tot wedstrijden uit het basketbal (BNXT-League, NBA) en alle Grand Slams uit het tennis. VOOSport kost je ten slotte 5 euro per maand, goed voor toegang tot wedstrijden uit de Pro League, Challenger Pro League en de Super Lotto League. Voor buitenlandse voetbalcompetities en andere sporten betaal je er 17 euro per maand.

Goedkoopste abonnement bij Orange

Wat leren we uit dit kluwen van informatie, aanbod en prijzen? Wie enkel de vaderlandse competitie wil volgen, is met Orange Football het goedkoopst af. In Wallonië is VOOSport de voordeligste.

Ben je geen Orange-klant en wil je niet van operator veranderen, dan ben je hoe dan ook genoodzaakt een Eleven-abonnement bij DAZN te nemen. Je kiest dan best voor een jaarabonnement, ook al kijk je in de maanden juli en augustus amper of zelfs geen sport op tv.


Lees meer over Besparen