Blog Vergelijken Videobellen apps: Dit zijn de populairste apps!

Videobellen apps: Dit zijn de populairste apps!

19.07.2023 19.07.2023
Hanna Deweirdt
3 min

Videobellen populairder dan ooit. Velen gebruiken het dan ook om in contact te blijven met familie, vrienden en collega’s. Maar hoe zit het dataverbruik tijdens het videobellen? Mijntelco.be geeft je een overzicht van de populairste apps met hun voor- en nadelen en welk mobiel data-abonnement je hiervoor het beste afsluit. 

Videobellen apps

De populairste apps om te videobellen zijn waarschijnlijk WhatsApp, Messenger, Facetime, Houseparty, Zoom, Microsoft Teams, Skype en Google Meet. Behalve Facetime zijn al die apps te gebruiken voor Android- en iOS-toestellen. De apps zijn gratis beschikbaar voor verschillende platformen, zowel op smartphones, tablets en laptops.

We kunnen een onderverdeling maken tussen bovenstaande apps. Zo zijn apps als WhatsApp, Messenger, Facetime of Houseparty ideaal om via je smartphone te videobellen met vrienden of familie. Apps als Zoom, Microsoft Teams en Google Meet gebruikt men eerder voor professioneel gebruik. Bij de drie apps is het mogelijk om via verschillende platformen (smartphone, tablet, laptop) en zelfs via de browser te videobellen. Tijdens het videobellen is het mogelijk om je achtergrond te veranderen, je scherm te delen en sessies op te nemen.

Wat heb je nodig om te videobellen?

Om te videobellen heb je een laptop, tablet of smartphone nodig, een goede internetverbinding, een app om te videobellen en een webcam. Bij de smartphones van vandaag zit de webcam standaard ingebouwd in het toestel. Voor een pc heb je meestal wel een losse webcam nodig.

WhatsApp

WhatsApp is veruit de populairste app en staat bijna op ieders telefoon. De app laat niet toe te videobellen met verschillende mensen via de laptop. De videogesprekken hebben een maximumcapaciteit van 32 personen. Voor Whatsapp is enkel je mobiel nummer voldoende.

Messenger

Messenger voorziet de mogelijkheid om te videobellen met maximaal 50 personen. Daarvoor heb je wel een Facebook-account nodig, voor WhatsApp is enkel je mobiel nummer voldoende.

Facetime

Facetime staat standaard geïnstalleerd op Apple-toestellen en laat videobellen met maximaal 32 personen toe.

Houseparty

Een populaire app bij jongeren is Houseparty. Het platform maakt ook entertainment, zoals groepsspelletjes, mogelijk tijdens het bellen. Maximale capaciteit: acht personen.

Zoom

De gratis proefversie van Zoom zet een limiet van maximaal 40 minuten op je gesprek. Maar je kan gedurende die 40 minuten met 100 mensen tegelijk videobellen.

Microsoft Teams

Microsoft bouwt de ondersteuning van de professionele versie van Skype al een tijd af en schuift daarbij Teams als alternatief naar voren. Microsoft Teams is een goed gestructureerde applicatie, waarbij het makkelijk is om documenten door te sturen of je agenda te delen. Skype heeft dan weer een handige vertaalfunctie ingebouwd. Je hebt ook geen account nodig om deel te nemen aan videogesprekken via deze applicaties.

Google Meet

Google Meet is geschikt voor zowel vergaderingen als persoonlijke gesprekken. Het is ook mogelijk om live ondertiteling toe te voegen. Google Meet staat op de meeste Anroid smartphones al geïnstalleerd, maar deze app is ook geschikt voor Apple-gebruikers. Je kan gratis videobellen tussen Apple- en Android-gebruikers.

Videobellen dataverbruik

Videobellen kan via wifi of mobiele data. Het dataverbruik van videobellen verschilt per app. Facetime is de zuinigste app, met een gemiddeld verbruik van 3,2 MB per minuut. Daarop volgt WhatsApp, met gemiddeld 4 tot 5 MB per minuut. Google Meet verbruikt zo’n 9,7 MB per minuut. Via Messenger videobellen vergt ongeveer 11,45 MB per minuut. Skype is de grootste verbruiker met 30 MB per minuut.

Hoe dan ook, videobellen via mobiele data verbruikt veel meer dan een audiogesprek. Ter vergelijking: met 2 GB kan je net geen twee uur videobellen, maar je kunt er wel twaalf uur ‘gewoon’ mee bellen, enkel via audio dus. Het is dan ook verstandig om enkel te videobellen als je een wifiverbinding hebt – of een ruime databundel.

Kies het juiste abonnement

Wil je toch graag zorgeloos videobellen via mobiele data? We vergelijken hier alvast de grootste mobiele data-abonnementen per provider. Proximus Mobilus Unlimited is voorzien van 300 GB mobiele data aan 49,99 euro per maand. Orange biedt Go Extreme aan, met 300 GB per maand voor 47 euro, en Go Intense met 70 GB voor 35 euro. BASE voorziet je voor 29 euro van 40 GB. Voor 39 euro krijg je er 100 GB. Mobile Vikings unlimited omvat 70 GB mobiele data voor 29 euro per maand. Youfone en Hey! bieden jou tot slot 40 GB voor 25 euro per maand.

Uiteraard zijn er ook nog heel wat andere abonnementen beschikbaar, met minder GB. Check daarom goed hoe vaak je videobelt en hoe hoog jouw mobiele dataverbruik daarbij is. Zo kun je de formule kiezen die het beste bij jou past. Vergelijk verschillende telecomabonnementen via Mijntelco.be


Lees meer over Vergelijken